Seitsmest politsei kontrollitud sõidukist polnud probleeme vaid ühel

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoülevaatus
Tehnoülevaatus Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeva hommikul võttis liikluspolitsei vahele kuus Harjumaa liinidel sõitnud ühissõidukit, millel tuvastati liikluseks sobimatu tehnoseisund või liialt kaua roolis olnud juhid.

Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud kontrollisid esmaspäeval Harjumaal erinevaid liine teenindavaid busse. Seitsmest kontrollitud bussist kolm saatis politsei kehva tehnoseisundi tõttu erakorralisele ülevaatusele.

Põhja prefektuuri liikluspolitseiniku Meelis Moori sõnul oli ühel sõidukitest esiklaasis mõra. Probleeme esines ka avariiväljapääsu loomiseks mõeldud klaasihaamritega, mis bussides puudusid või olid kinnitatud nii, et seda ei olnud võimalik kätte saada. Tuvastati ka taatlemata sõidumeerik ja meerikule mittevastavate rehvide kasutamine. Ühel sõidukil oli üks varuväljapääs lukustatud.

Kolme bussi puhul tuvastati sõidu- ja puhkeaja nõuete rikkumine - bussijuhi andmeid olid puudulikult üles märgitud või oli ületatud lubatud tööaega.

Liikluspolitseinik Meelis Moori sõnul on kõige murettekitavam see, et kutselised juhid ei taju, kuidas nende rikkumised reisijad ja teised liiklejad ohtu seavad.

«Reisijatevedu on väga vastutusrikas ülesanne ning mistahes turvalisust puudutavate riskide võtmine on lubamatu. Nii ei tohi kunagi alahinnata juhi väsimusest või näiteks klaasipuhastajate rikkest põhjustatud täiendatud ohtu. Paraku on sellistest probleemidest mööda vaatamine täna veel väga levinud,» ütles Moor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles