Adik Levin: mõtisklus rahvuslikest huvidest pandeemia ajal (8)

Adik Levin
Copy
Adik Levin.
Adik Levin. Foto: Sander Ilvest

Poliitika on tunginud ka vaktsineerimisprotsessi, jättes paraku inimeste elu ja tervise tahaplaanile, kirjutab meditsiiniteaduste doktor Adik Levin.

Leian, et Eesti on vaktsiinitarnetega küllaltki hästi hakkama saanud. Loomulikult võiks alati tulemus olla parem, kuid arvestades fakti, et tarned saabuvad ebastabiilselt ning totaalne kodanike vaktsineerimise kogemus on meil esmakordne, võib seda tegevust siiski hinnata positiivselt. Põhiprobleem on olnud ikka vaktsiinide nappus. Kahjuks selles osas oleme olnud väga kuulekad ja jäänud lootma ainult Euroopa Liidu keskvõimu eraldatud vaktsiinitarnete hulgale. Mulle jääb mulje ja olen selles kindel, et meie võimustruktuurid on tegevusetud ega näita üles initsiatiivi. Kõige hullem olukord on muidugi Tallinnas, mispärast linnapea Mihhail Kõlvart pöördus valitsuse poole palvega olla vaktsiinide muretsemisel aktiivsem.

Juhtusin lugema Lauri Hussari arvamuslugu (EPL 18.03), kus oli jutuks, et valitsuspartei juhtivpoliitikute Yana Toomi ja Mihhail Kõlvarti ülesastumine Venemaa propagandasaates «60 minutit» on kahetsusväärne näide, kuidas poliitilise omakasu ja isikliku populaarsuse nimel ollakse valmis ohvriks tooma Eesti rahvuslikud huvid.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles