Ajateenijatest parameedikud läksid haiglasse appi

BNS
Copy
Meedikud. Pilt on illustreeriv.
Meedikud. Pilt on illustreeriv. Foto: Gavriil Grigorov/tass/Scanpix

Lääne-Tallinna keskhaiglas (LTKH) on meedikutel abis kümme parameedikut Kuperjanovi jalaväepataljonist, teatas esmaspäeval ERRi uudisteportaal.

Ajateenijad, kes on saanud parameediku väljaõppe, abistavad koroonasse haigestunuid ning töötavad erakorralise meditsiini osakonnas. Kaitseväelased toetavad patsiente söömisel, vahetavad voodipesu - abistavad hooldajaid.

Osakonna vastutav õde Ljudmila Linnik ütleb, et kaitseväelastele oli vaja õpetada praktilisi asju. Näiteks kuidas hoiduda nakatumisest. Teoreetilised teadmised olid neil olemas. Tema hinnangul on noored motiveeritud ning nõus igal pool käed külge panema.

Osakonnajuhataja Kristiine Pruudel räägib, et esmaspäevad on haiglas keerulised, sest just esmaspäeva õhtupoolik on aeg, mil haiglasse saabub korraga palju uusi patsiente. Voodikohti pole nende jaoks enam kuigi palju varuks jäänud.

«Me näeme aina rohkem noori inimesi, kes satuvad intensiivi, mida me eelmisel kevadel ei näinud,» ütleb Pruudel. «On ka vanu, aga ärevaks teeb pigem see noorte osakaal ja raskete juhtude osakaal.»

Kuperjanovi jalaväepataljoni parameedikute esimene vahetus lõpetab oma töö neljapäeval. Nende asemele saabub aga järgmine vahetus kaitseväelasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles