Uus vaatus võltsingu­draamas? (7)

Juhan Raud
, toimetaja
Copy
Algselt Malle Leisile omistatud töö «Tulbid» autorlus on seatud kahtluse alla.
Algselt Malle Leisile omistatud töö «Tulbid» autorlus on seatud kahtluse alla. Foto: Haus galerii

Segadus Haus Galeriis müügil olnud, Malle Leisile omistatud maali ümber jätkub. Leisi tütre Sandra Jõgeva sõnul selgus esmaspäeva õhtuks, et pildi tegelik autor on harrastuskunstnik Monika Liiv, kes aga enda kinnitusel ei ole pildile alla kirjutanud Leis ning kes väidab, et signatuur on sinna ilmunud hiljem. 

«Mina ei ole sellele kõnealusele maalile mitte mingil juhul sellist asja alla kirjutanud,» ütles Malle Leisiga initsiaale jagav Monika Liiv Postimehele. «Mina võisin sinna kirjutada ML või MLiiv, aga enamjaolt ma ei kirjutanud sinna midagi, sest see ei olnud mu meelest kunst.»

«Mind kõige rohkem häiris galeristi reaktsioon,» kommenteeris olukorda Sandra Jõgeva. «Ja viimase hetkeni väitmine, et see siiski on Malle Leisi töö ja et ootame tehnilise ekspertiisi ära. Ma saan aru, et mindi kähku Kumusse ja leiti mingi topelt signatuur – keegi oli kirjutanud sinna Malle Leis alla.» Ta jätkas: «Ma võin ühte asja öelda: Malle Leis on signeerinud nii Leis kui ka MLeis, aga Malle Leis? Mitte kunagi!»

Galerist Piia Ausman arvab endiselt, et tegemist võib olla Leisi tööga.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles