29 aastat ühe mehe taktikepi all kasvanud Linnateater saab uue juhi

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Linnateatri uue tootmiskompleksi avamine. Linnateatri juht Raivo Põldmaa.
Linnateatri uue tootmiskompleksi avamine. Linnateatri juht Raivo Põldmaa. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnateatrit 1992. aastast alates juhtinud Raivo Põldmaa uuesti direktoriks ei kandideeri. 

Teatri praegune direktor Raivo Põldmaa on selles majas töötanud juba aastast 1984. Ta alustas lavamonteerijana ja 1992. aastast pidanud teatridirektori ametit. Sel korral ta enam juhiks ei kandideeri.

«On aeg teatepulk üle anda järgmisele põlvkonnale. Olen Linnateatrit juhtinud aastast 1992. On olnud väga huvitav aeg ja need on olnud minu tööelu parimad aastad. Iga organisatsioon peab aga ka uuenema ja leian, et olen mulle usaldatud aja ära kasutanud. On õige aeg leida uuenevale Linnateatrile uus juht. Tänan südamest kõiki, kellega olen nende aastate jooksul teatri asju saanud ajada ja suur tänu ka teatripublikule,» põhjendas mees Postimehele oma otsust.

Tallinna kultuuri- ja spordiamet on välja kuulutanud avaliku konkurssi Tallinna Linnateatri direktori ametikoha täitmiseks. Eeldused kandideerimiseks: tuleb osata kõrgtasemel eesti ja kaht võõrkeelt, olla kohusetundlik, otsustus- ja vastutusvõimeline, tulemustele orienteeritud ja väljendada tahet teha inimestega koostööd. Lisaks peaks olema kandideerijal ka vähemalt 3-aastane organisatsiooni juhtimise kogemus ja tuleks tunda Eesti teatri kultuuri- ja majanduselu. Kasuks tuleb töökogemus kultuurivaldkonnas. 

Uue juhi valib Tallinna linna konkursikomisjon.

Linnateatris vahetub ka teine oluline lüli: vahetult enne jõule teatas Elmo Nüganen, et hooaja lõpus, suvel 2021 paneb ta Tallinna Linnateatris peanäitejuhi ameti maha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles