Kiik MMSi reklaamist: loodan, et mürgitamisega tegelevad inimesed võetakse vastutusele (15)

Brita-Maria Alas
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik Foto: Sander Ilvest / Postimees

Nii Viljandi kui ka Pärnu bussipeatustesse on ilmunud tänavareklaam, mis kutsub inimesi üles end koroonaviiruse vastu ravima kloordioksiidi ehk MMSiga. Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma meenutab, et MMS ei ole ravim ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik sõnas, et säärase reklaami vastu on tal vaid nulltolerants.

Härma meenutab, et MMS ei ole ravim ja selle kasutamisega kaasnevad kõrged terviseriskid. «Pigem vastupidi - MMS võib teha olukorda hullemaks,» ütles ta ja lisas, et terviseamet tegeleb parasjagu koostööpartneriga, et eksitava reklaamkampaania olukorda lahendada. 

Kiik nentis, et olenemata empaatiast ja mõistmisest skeptikute suhtes, saab selle üleskutse puhul rääkida vaid nulltolerantsist: «Mis puudutab seda, kui keegi soovib raha teenida inimestele mingisuguse mürgivedeliku müümisega, siis siin on mul ausalt öeldes ainult nullsümpaatia ja nullempaatia ehk siin saab olla ainult nulltolerants,» ütles ta kolmapäevasel pressikonverentsil.

Ministri kinnitusel tegelevad kõnealuse reklaamiga praegu ka riigiametite esindajad: kuidas reklaamid maha saada ning kuidas edasi tegutseda, et sääraseid kampaaniaid ei korraldataks. 

Minister usub, et suurem osa inimestest mõistab, et kloordioksiid koroonaviiruse vastu ei aita. «Kaine mõistusega ma arvan, et 99,9 protsenti Eesti elanikest saab aru, et see seda ei tee,» ütles ta. «Väga loodan, et ka õiguskaitseorganid aitavad kaasa, et inimesed, kes tegelevad teiste inimeste mürgitamisega, selle eest ka vastutaksid.»

Kiik tõdes, et riik on valeinfo ja -ravi probleemiga ka varem tegelenud, ent küsimus on, kas info ja tõendid on ka piisavad kellegi suhtes menetluse alustamiseks. «Ma väga loodan, et antud juhul on,» lisas ta. 

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles