Komisjon hääletas keskpargi kaitsmise ettepaneku maha

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Valimisliidu Tartu Eest liikmed Tanel Tein (vasakult), Margus Jaanovits ja Vahur Kalmre Tartu keskpargis.
Valimisliidu Tartu Eest liikmed Tanel Tein (vasakult), Margus Jaanovits ja Vahur Kalmre Tartu keskpargis. Foto: Margus Ansu,

Valimisliit Tartu Eest tegi Tartu linnavolikogu arengu- ja planeerimiskomisjonile ettepaneku muuta keskpark üldplaneeringus rohealaks, kuid see hääletati eilsel istungil maha. Valimisliidu Tartu Eest liikmed Tanel Tein ja Hannes Klaas tegid ettepaneku, et Tartu keskpark, kuhu plaanitakse rajada südalinna kultuurikeskus (Süku), võiks jääda üldplaneeringuga rohealaks.

Tein selgitas eile arengu- ja planeeringukomisjoni istungil, et planeeringus näidatud ehitusalasse puutuvas on palju ebamäärast ega ole selge, kas hoone võibki just nii suur tulla. Ka lisas Tein, et linnavalitsus on andnud avalikkusele vastandlikke signaale hoone suuruse ja kõrghaljastuse säilimise kohta. Samuti leidsid ettepaneku esitajad, et paljud tartlased on igal juhul pargi hoonestamise vastu.

Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ütles Teinile vastuseks, et planeeringus on näitlik uushoonestusala, mis ilmestab, kui suurt ala on pargis võimalik maksimaalselt hoonestada, kuid see ei tähenda, et see sellises suuruses realiseeritakse. Arjus lisas, et hoone suurus ja väljanägemine selgub rahvusvahelise arhitektuurivõistlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles