Netikelmid petsid neljalt ohvrilt välja ligi 35 000 eurot (1)

BNS
Copy
Netikelmide ohvriks langeb ühe rohkem inimesi.
Netikelmide ohvriks langeb ühe rohkem inimesi. Foto: Caro / Sven Hoffmann/Caro / Sven Hoffmann/Scanpix

Internetikelmid petsid neljalt Harjumaa ja Tallinna elanikult kokku välja ligi 35 000 eurot.

Põhja prefektuur alustas teisipäeval menetlus, uurimaks nelja netipettuse juhtumit, edastas prefektuur. Esimesel puhul helistati teatajale  väidetavalt Swedbankist ja väideti, et kannatanud kontolt oli võetud 140 eurot. Helistaja paljus sisestada oma PIN-koodid ning nii sai kelm ligipääsu ohvri kontodele. Kokku võeti teataja ja tema abikaasa kontodelt pisut üle 23 000 euro.

Teisel puhul helistati 83-aastasele naisele samuti väidetavalt Swedbankist ja öeldi, et naise kontolt on üle kantud 300 eurot. Tehingu blokeerimiseks paluti naiselt PIN-koode. Kannatanu kontole ligi pääsenud kelm kandis üle 9870 eurot.

18-aastane naine leidis okidoki veebilehelt töökuulutuse, kus pakuti firma Everypay As nimelt kaugtööd pangaülekannete tegemiseks. Naine vastas kuulutusele ning seejärel võttis temaga ühendust suhtlusrakenduse Viber kaudu väidetav ettevõtte esindaja, kes selgitas täpsemalt töösisu ja palus naisel end registreerida veebilehel, siseneda internetipanka ja tuvastada end Smart-ID-ga. Peale seda vormistati kannatanu teadmata tema nimele kiirlaen ning tehti kaks ülekannet. Kuriteoga tekitatud kahju on 590 eurot.

Neljandal juhul tutvus 31-aastane mees internetis inimesega, kes mõnenädalase suhtluse järel soovitas enda tuttavat, kes väidetavalt pakub professionaalset finants- ja investeerimisnõustaja teenust. Kannatanule  loodi vale ettekujutus tegelikest ning ta kandis kelmidele üle 650 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles