Eksamite eel tuntakse ebakindlust

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Rakvere gümnaasiumi abiturient Isabella Lahtvee arvas, et eksamite vahel jääb aega väheks, aga eks peab rabelema.
Rakvere gümnaasiumi abiturient Isabella Lahtvee arvas, et eksamite vahel jääb aega väheks, aga eks peab rabelema. Foto: Ain Liiva

Kolme nädala pärast kõlab abiturientidele riigieksamite avapauk. Esimesena ootab koolilõpetajaid eesti keele, seejärel inglise keele ning matemaatika eksam. Pika distantsõppe tingimustes on noored kahtlemata keerulises olukorras. Lõpptulemused kipuvad sõltuma paljuski sellest, kui head õpioskused on praeguseks omandatud.

Kiviõli 1. keskkoolis on tänavu abituuriumis 16 õpilast, kellest sooritab eesti keele riigieksami 11. Kooli direktor Anu Vau lausus, et tema arvates lähevad noored lõpueksamitele vastu suhteliselt püstipäi, kuigi otsest tagasisidet ta selle kohta uurinud pole.

«Pigem on küsimus selles, kas nad vajaksid kooli poolt proovieksami aega. Praeguseni ei ole seda soovi tulnud,» rääkis ta. «Millegipärast arvan, et tulemused võivad meil olla ikkagi veidi kehvemad, sest gümnasistid on pääsenud väga vähe kontakti. Tulemus võibki hakata just veidi nõrgemate õpioskustega õpilaste peal mängima ja olla seetõttu viletsam. Koolidel, kes on kogu aeg esirinnas, püsib õpilaste õpimotivatsioon kõrge ega ole vahet, kas õpitakse distantsilt või kontaktis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles