Tomusk: meil on liiga palju lounge’e, coffee’sid ja pub’e

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk
Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk Foto: Toomas Huik

Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk pahandas tänasel keelefoorumil, et eesti ärimeestel on kohatu arusaam, nagu müüks ingliskeelsete nimede ja siltidega firma end paremini.

«Teel Endla tänavalt siia [keelefoorumi toimumispaika Swissôteli] pidime järelevalvejuhiga tegema oma inspektoritele mitu kõnet tänaval nähtud siltide kohta, kus jagati ainult ingliskeelset infot,» rääkis Tomusk.

«Ja see ei ole nii ainult pealinnas, vaid ka Lõuna-Eestis. Mispärast on meil nii palju lounge'e, coffee'sid ja pub'e?» küsis keeleinspektsiooni juht. «Need on just väikesed Eesti firmad, kelle juurde võib-olla kunagi ükski välismaalane sisse ei astugi, aga kes ikkagi eeldavad, et müüb paremini sageli vigases inglise keeles tehtud silt,» rääkis ta.

Tomuski sõnul on isegi Tallinna saabunud soomlased leidnud üles inspektsiooni telefoninumbri, et tunda huvi, miks on tänavatel nii palju silte inglise keeles. «Nagu oleks häbiasi panna Eesti ärile eestikeelne nimi!» märkis ta. Samas tõdes ta, et seda lubavad meie seadused.

Tallinnas toimus täna keelefoorum, kus anti hinnang sellele, mis on tehtud eesti keele arendamise strateegia elluviimiseks aastatel 2007-2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles