Põhja prefektina asub tööle Joosep Kaasik (1)

BNS
Copy
Joosep Kaasik
Joosep Kaasik Foto: PPA

Neljapäeval asub Põhja prefektina tööle Joosep Kaasik, kelle eelkäija selles ametis Kristian Jaani siirdus Kaja Kallase valitsusse siseministriks. 

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher on Kaasiku kohta öelnud, et ta on oma väärtusi, oskusi ja võimeid juhina korduvalt tõestanud.

«Pika politseikarjääri jooksul on ta töötanud erinevatel ametikohtadel ning tema südameasi on olnud kogukonnakeskne politseitöö. Tal on väga head teoreetilised teadmised juhtimisest ning praktilised kogemused nii politseist kui ka TalTechist,» ütles Vaher veebruaris.

Kaasik ise peab tähtsaks inimeste soovi õppida ja ennast täiendada. «Usun, et see aitab leida uusi ideid, annab kindlust neid ideid ellu viia ning teeb Põhja prefektuurist uuendusmeelse politseiüksuse, kus tahetakse töötada ja kuhu tahetakse tööle tulla,» rääkis ta.

Siseminister Kristian Jaani kinnitusel saab Kaasik endale väga hea meeskonna, kellega koos seista Põhja-Eesti inimeste turvalisuse eest. 

Kaasik astus politseiteenistusse 1991. aastal ning töötas politseis 26 aastat. Viimase ametikohana politsei- ja piirivalveametis juhtis ta arendusosakonda. Enne seda töötas korrakaitsepolitseiosakonnas ja Lääne prefektuuris ning on käinud ka Euroopa Liidu politseimissioonil Bosnia ja Hertsegoviinas.

Pärast politsei- ja piirivalveametist lahkumist 2017. aastal asus Kaasik tööle TalTechi administratsioonidirektori ametikohale ning vastutas ülikooli rektoraadi liikmena haldus- ja tugiteenuste taseme tõstmise ja võimekuse arendamise eest.

Kaasik lõpetas Paikuse politseikooli 1993. aastal ning sisekaitseakadeemia politseikolledži 2001. aastal. Tal on 2005. aastast magistrikraad haldusjuhtimises Tallinna tehnikaülikoolist, 2017. aastal omandas ta magistrikraadi CEPOLi õppeprogrammis ning lõpetas 2019. aastal Tallinna Tehnikaülikoolis digimuutuste magistriõppe cum laude.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles