Tallinna avatud vaktsineerimise telefoniregistratuur mattus kõnedelaviini alla

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Vaktsineerimise aja Tallinna saab panna telefonil 600 7775.
Vaktsineerimise aja Tallinna saab panna telefonil 600 7775. Foto: Aivar Aotäht

Tallinna käivitas täna vaktsineerimise telefoniregistratuuri, kuhu esimese kolme tunniga tuli 660 pöördumist.

Homseks on Sõle Spordihallis kell 10-19 töötavasse vaktsineerimiskeskusesse võimalik broneerida veel ligi 1000 vaba vaktsineerimisaega inimestele, kes on vähemalt 65-aastased või vanemad

«Kuigi esimese tunni jooksul tehti kõnekeskusele üle 1200 kõnekatse, on praeguseks kõneootejärjekorrad lühenenud ja telefoni teel registreerimine sujub ilusti. Praegu on kõige rohkem huvilisi reedeseks vaktsineerimiseks, kuigi vabu aegu on praegu veel piisavalt nii reedeks, laupäevaks kui ka pühapäevaks. Telefoni teel on võimalik registreerida vaktsineerimisele ka oma vanemaid, vanavanemaid, teisi sugulasi või kasvõi naabritädi. Paljud telefoni teel registreerijad broneerivadki pereliikmetele kaks järjestikust aega,» ütles Tallinna linnavalitsuse koroonanõunik Ester Öpik.

Eesti keeles saab registreerida telefonil 600 7775 ja vene keeles telefonil 6007774. Telefoniregistratuur töötab neljapäeval ja reedel kell 8-20, laupäeval ja pühapäeval kell 10-18.

Sõle Spordikeskuses vaktsineerib inimesi Confido Meditsiinikeskus reedel, laupäeval ja pühapäeval kell 10-19, vaktsineerimisvõimalus on kokku 3900 inimesel. Tondiraba Jäähallis on vaktsineerimas Medicum laupäeval ja pühapäeval kell 9-18, vaktsineerima oodatakse 3200 inimest. Mõlemale kliinikule on Haigekassa vaktsineerimiseks eraldanud AstraZeneca vaktsiini.

Vaktsineerima saab minna ainult eelneva registreerimise alusel. Vaktsineerima tulles palutakse kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Sel nädalavahetusel vaktsineeritakse üle Eesti 1956. aastal ja varem sündinud inimesi ning 1961. aastal ja varem sündinud COVID-19 riskirühma kuuluvaid inimesi. Inimene saab ise kontrollida enda riskirühma kuulumist patsiendiportaalis digilugu.ee, sellekohane teavitus on lisatud patsiendiportaali avalehel vasakusse serva.

Kõigi Eestis toimuvate vaktsineerimiste kohta leiab infot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles