Mida panna lihavõttelauale? Lia Virkus jagab oma lemmikretsepte

Britt Rosen
Copy
Klassikaline kohupiimapasha.
Klassikaline kohupiimapasha. Foto: Jaan Heinmaa

Kui tahate homsel pühadehommikul kohvi kõrvale rammusat ja maitseküllast pashat, pange see juba täna hakkama, soovitab kokandusraamatute kirjutaja Lia Virkus. Kevadiselt kergeid noote ja erkkollast värvi toovad lauale kompotivirsikud salati ja kohupiimakoogi sees.

Juba aastaid on kohalike kokaraamatute autorkonna raudvara ja Eesti Naise köögitoimetaja Lia Virkus ülestõusmispühal lõunalauale küpsetanud mahlast lamba(talle)praadi. Sinna juurde pakub ta vahva moega ahjukapsast, kuhu läheb lisaks valgele peakapsale punapeeti, õunamahla ja punast veini. See retsept, muide, pärineb telekokk Jazzilt (Rainer Härm), mille mees avaldas aastaid tagasi ajakirja Pere ja Kodu pereköögi retseptilisas ja mida Lia enda maitse järgi pisut tuunis. Igatahes on veidi köömnese, kaneelise ja palsamiäädikase mekiga kapsa klapp lambapraega suurepärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles