FOTOD ⟩ Hiiglaslik eriveos häirib Jüri-Paldiski marsruudil liiklust (8)

Copy

Lähipäevil häirib Harjumaal liiklust suuremõõtmeline eriveos, mida maanteed mööda Paldiski sadamasse toimetatakse.

Tegemist on Eesti ettevõttes Estanc valmistatud hiigelsuure boileriga, mis transporditakse Paldiski sadamast laevaga Uruguaysse sealsesse tselluloositehasesse.  

300 tonni kaaluvat boilerit veetakse 1. aprilli õhtust kuni 4. aprilli varahommikuni marsruudil Jüri – Luige – Saue (veotee läbib Saue linna) – Keila – Paldiski lõunasadam. Vedu toimub etappidena kolmel järjestikusel ööl kella 19–07 ajal. Hiigelveose edasitoimetamise eest hoolitseb OÜ Kaarlaid.

Liiklejatel tuleb sel ajal arvestada ajutiste seisakute ja liikluspiirangutega. Samuti on 2. aprillil kell 04–24 seoses eriveose päevase parkimisega liiklusele suletud Kanama–Saku maantee Saue külas.

Firma T-Konsult esindaja Ain Kendra sõnul transporditakse boilerit spetsiaalselt Soomest toodud veoki ja haagisega, mille kogupikkus ulatub 50 meetrini. Veidi alla 300-tonnisel haagisel on 26 telge ja 104 ratast ning eriveose kõrgus küünib ligi 8 meetrini  ja laius 7 meetrini.

Hiigelveose transpordiga seotud liikluskorraldust ja teede laiendamist projekteeris T-Konsult, laiendusi ehitasid firmad Amifax ja TrefNord.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles