ESTPLA rühmaülem: rahu on Malis näiline (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Malis teeniva jalaväerühma BKN08 Estpla liikmed.
Malis teeniva jalaväerühma BKN08 Estpla liikmed. Foto: Jaanus Lensment

Ka näilise rahu tingimustes tuleb Gaos säilitada lahingudistsipliin, sest ohud on reaalsed, ütleb Malis teeniva jalaväerühma ülem nooremleitnant Kaarel Aruoja.

Milles on Eesti jalaväerühma töö teie rotatsiooni ajal põhiliselt seisnenud?

Meil on kolm põhilist ülesannet. Kõigepealt pakume väekaitset. On postid ja pääslad ning meie ülesanne on need mehitada nii, et kõigil, kes baasis ja siit väljas tööd teevad, oleks turvaline.

See ei ole lihtsalt nii, et mees on relva taga ja jälgib oma sektorit, mängu tulevad ka teised oskused. Näiteks isikute ja sõidukite läbiotsimine. Me kontrollime liiklust, kes tuleb sisse, kes läheb välja.

Teine asi on kiirreageerimisüksusena valmiduses olemine. On etteantud normid, kui kiiresti peame ohu, muutuse või mõne muu asja peale reageerima. See on lisavahend siinsele Prantsuse üksusele. Kui on vaja kiirelt üksust, saab kasutada meid.

See on üks neid asju, kus saab teinekord ka adrenaliini korraks üles, sest reageerid ikkagi tundmatusele. Kui lähed patrulli, siis võtad selleks eraldi aja, planeerid, annad käsud, lähed, aga kiirvalmidusüksuse puhul on kõik palju kiireloomulisem – peadki kohe tuiskama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles