Helenius asub vedama Eesti 200 majanduskava (28)

Carl-Robert Puhm
Copy
Helenius elab küll Tallinna vanalinnas, kuid kohaliku elu küsimustes ta end kaasa rääkimas ei näe.
Helenius elab küll Tallinna vanalinnas, kuid kohaliku elu küsimustes ta end kaasa rääkimas ei näe. Foto: Sander Ilvest

Soomerootsi päritolu suurärimees Joakim Helenius läks poliitikasse möödunud aasta augusti lõpus, kui temast sai Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed üks juhtfiguure. Pärast poolt aastat Isamaas on Eesti kodakondsust taotlev Helenius parteist lahkumas. Miks seal oldud aeg nii lühikeseks jäi, millised on tema uued väljakutsed ning millisena näeb ta Eesti tulevikku, sellest Trigon Capitali juhiga vestlesimegi.

Joakim Helenius, andsite kõigest pool aastat tagasi Postimehele intervjuu, kus teatasite, et lähete Isamaa erakonna rüpes poliitikasse. Minu andmetel on tänaseks laual lahkumisavaldus. Miks jäi aeg poliitikas nii lühikeseks?

Ei jäänud lühikeseks. Isamaa erakonnast astun tõepoolest välja, aga sellele etapile tuleb järg: minust saab erakonna Eesti 200 liige. Saan selle erakonna majanduspoliitiliseks eestkõnelejaks. Asun koostama majandusprogrammi, mis näeb ette suuri reforme. Minu arvates on palju väga vajalikke reforme jäänud Eestis tegemata.

Miks seda programmi Isamaa ridades koostada ei saanud?

Jõudsin Isamaas olles arusaamani, et olen selle erakonna jaoks liiga progressiivne. Sain sellest inimestega rääkides üsna kiiresti aru. Ütleksin, et see oli minu jaoks justkui valestart poliitikasse. Usun, et olen sellest kogemusest õppinud ja palju targemaks saanud.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles