KredEx hakkab toetama haridusvaldkonna idufirmasid

BNS
Copy
Arvuti. Pilt on illustratiivne.
Arvuti. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ning KredEx sõlmisid koostöölepingu, et aidata kaasa haridusvaldkonna idufirmade ehk edtech ettevõttete kasvukeskkonna arendamisele ning toetada uuenduslike haridusteenuste väljatöötamist.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul on edtech-ettevõtetel oluline roll haridusinnovatsiooni edendamisel, mida saab edukalt müüa ka Eestist väljapoole. «Meil on kahtlemata palju tublisid ettevõtjaid, kelle ideed ei ole veel saanud piisavalt head kasvulava,» ütles Sutt.

Startup Estonia haridusvaldkonna projektijuhi Inga Kõue sõnul tegutses möödunud aastal Eestis 43 haridustehnoloogia ettevõtet kogukäibega 6,8 miljonit, nad maksid riigile kokku 3,45 miljonit eurot makse ja andsid tööd 147 inimesele.

Peamine edtech-iduettevõtete kontaktpunkt on eelmise aasta lõpus loodud valdkonna esindusorganisatsioon EdTech Estonia, mis koos Startup Estonia ja haridus- ja noorteametiga pakub ettevõtetele kasvu kiirendavaid teenuseid, toetades neid muu hulgas ka rahvusvahelisel ning eksporditurul. Samuti hakatakse pakkuma haridusinnovatsiooni koosloome programmi. 

Haridus- ja noorteameti (Harno) innovatsiooni ja koostöö osakonna projektijuhi Aivar Hiio sõnul toetuvad õpetajad paljuski oma töös välismaistele ja ingliskeelsetele lahendustele. «Harno tegeleb koos partneritega aktiivselt sellega, et luua soodne keskkond ka kodumaiste lahenduste arendamiseks. Püüame leida viisi, kuidas ressurss viia õpetajate ja õpilasteni, et neil oleks vajalikke digilahenduste litsentse võimalik ise soetada,» lisas Hiio.

Tegevuskava elluviimiseks eraldab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium KredExile 150 000 eurot. Üks selle kava eesmärke on toetada haridussektori jätkuvat arengut ning tagada vajalik lisatugi distantsõppe lahenduste pakkumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles