Maaettevõtjad taotlevad riigilt ligi 31 miljonit eurot toetust

Postimees
Copy
Märtsi lõpus lõppes maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse taotlusvoor. Foto on illustreeriv.
Märtsi lõpus lõppes maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse taotlusvoor. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Märtsi lõpus lõppes maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse taotlusvoor. Esialgsetel andmetel taotleb 503 ettevõtjat kokku ligi 31 miljonit eurot toetust. See teeb ligikaudu 60 000 eurot ettevõtja kohta.

Kokku laekus põllumajandusettevõtetelt 143 taotlust 8 576 460 euro saamiseks, mittepõllumajandusettevõtetelt 360 taotlust 22 388 605 euro saamiseks.

PRIA arengutoetuste osakonna teenuste juht Kristel Võsu sõnul on erinevalt varasematest voorudest on selles voorus toetatav ka mittestatsionaarsete masinate ja seadmete soetamine. «See loob toetuse saajatele paindlikumad võimalused teenuste osutamisel. Paljud on seda võimalust kasutanud, seetõttu on ka voorus esitatud taotluste hulk tavapärasest suurem,» selgitas Võsu. 

Praeguseks viiendaks taotlusvooruks on eraldatud 14 miljonit eurot, millest põllumajandusettevõtjatele on mõeldud 5,6 miljonit ja mittepõllumajanduslikele ettevõtjatele 8,4 miljonit eurot. Kuna toetusesoove on eelarvest rohkem, otsustatakse toetuste määramine nõuetekohaste taotluste paremusjärjestuse alusel. 

Otsused kinnitab PRIA hiljemalt 12. juuliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles