Confido juht massvaktsineerimisest: osa nooremaealisi pettis süsteemi

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Kadi Lambot leiab, et vaktsineerimise sihtrühma suurus oli üleprognoositud.
Kadi Lambot leiab, et vaktsineerimise sihtrühma suurus oli üleprognoositud. Foto: Andres Haabu

Confido meditsiinikeskuse juht Kadi Lambot ütles Postimehe otsesaates, et Tallinnas Sõle spordikeskuses tekkis noorte vaktsineerimisega segadus muu hulgas seetõttu, et osa nutikaid IT-huvilisi noormehi oskas ennast digitaalselt registreerumisel vanemaks valetada.

Tondiraba jäähallis andis nooremate vaktsineerimiseks loa Medicumi juhatuse liige Tõnis Allik. Kas Sõles andsite teie loa nooremaid inimesi vaktsineerida?

Ka praegu on informatsiooni kajastamine erinev. Kõik algas sellest, et me tegelikult juba broneerimissüsteemi kaudu võimaldasime alates 50. eluaastast inimestel ennast kirja panna ja tänu sellele läks sihtrühm juba nooremaks, kui alguses oli plaanitud.

Lisaks on inimesed leidlikud. Tänaseks on selgunud, et osa nooremaid inimesi suutis ka broneerimissüsteemi kaudu oma andmeid muutes ja infotehnoloogilisi tarkusi kasutades ennast kirja panna ja vaktsineerimisele aja saada.

Ehk siis nad petsid süsteemi?

Jah, süsteemis tekkis just noorematel meestel selline võimalus: tänu sellele, et esimesed numbrid isikukoodis on viied ja kuued. Nõnda tekkis võimalus sealt läbi pääseda. Vaja oli natuke ka oma tarkust kasutada ja sealt tulidki esimesed noored. Tegime kindla otsuse, et neid inimesi me ukselt tagasi ei saada, kes on endale aja broneerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles