Turvatöötajad: oleks justkui eesliinil, aga riik samamoodi ei arva (1)

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Foruse turvatöötaja Joonas Jõgi Kristiine keskuses. Maskikandmiskohustusele tuleb tähelepanu juhtida õhtusel ajal kaks-kolm korda tunnis, muul ajal vähem. Inimeste reaktsioonid on erinevad. Paljud on unustanud maski ette panna ja teevad seda märkuse peale kohe, teised võivad vastata ülbelt või väljakutsuvalt. 
Foruse turvatöötaja Joonas Jõgi Kristiine keskuses. Maskikandmiskohustusele tuleb tähelepanu juhtida õhtusel ajal kaks-kolm korda tunnis, muul ajal vähem. Inimeste reaktsioonid on erinevad. Paljud on unustanud maski ette panna ja teevad seda märkuse peale kohe, teised võivad vastata ülbelt või väljakutsuvalt. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval levis ühismeedias videoklipp Tallinna Kristiine kaubanduskeskuses toimunud rüselusest seal korda taganud Forus Security turvatöötajate ja paari-kolme maskideta ning alkoholi tarbinud nokastanud külastaja vahel. See pani küsima, millega turvafirmad praeguses pandeemiaolukorras õigupoolest kokku puutuvad.

Selgus, et kuigi turvatöötajad kuuluvad sarnaselt politseinike, päästjate ja meedikutega nõndanimetatud eesliinitöötajate hulka, ei kohelda neid riigipalgalistega ligilähedaseltki.

Pooleteise tuhande töötajaga Forus Grupi tegevjuht Raul Parusk tõdes, et turvatöötajad kogevad pinget samamoodi nagu teised. «Maski kandmise teema on mingil kummalisel põhjusel muutunud väga emotsionaalseks. Samas on turvatöötajatel ikkagi kohustus seda kontrollida. Negatiivsed emotsioonid, mis küll vähestelt inimestelt, aga nõude kontrollimisel turvatöötajatele siiski tulevad, lisavad töö raskusele ja stressile veel jõnksu juurde,» rääkis Parusk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles