Riik otsib konkursiga isade müksajat (1)

Copy
Superministeerium.
Superministeerium. Foto: Madis Veltman / Postimees

Sotsiaalministeerium kuulutab välja projektikonkursi, et müksata isasid kasutama täiendavat vanemahüvitist ja kasutama isapuhkust. 

Täpsemini on eesmärk leida projektipartner, kes aitaks sotsiaalkindlustusametil töötada välja ja testida sekkumisi, mis paneks võimalikult paljud mehed kasutama isa täiendavat vanemahüvitist. 

Konkursiga väljatöötatud müksamise eesmärk on panna võimalikult paljud isad kasutama isapuhkust ja isa täiendavat vanemahüvitist, ütles sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõunik Kristjan Karron. «Isad ei saa sageli neile võimaldatud isa täiendava vanemahüvitise kasutamisest õigesti aru või ei jõua see info nendeni, mistõttu nad seda võimalust täielikult ei kasuta,» ütles Karron.  

Sotsiaalministeeriumi analüüsi ja statistika osakonna teadusnõunik Marion Pajumets ütles, et müksamine (ingl nudging) kogub avaliku sektori teenuste parandamisel populaarsust kõikjal maailmas. Ta lisas, et müksudega saab riik suunata inimesi valikute juurde.

Projektikonkurss on avatud 6. aprillist 6. maini ning taotlusi saab esitada Eesti Teadusinfosüsteemi keskkonnas ETIS. Konkursi eelarve on 72 600 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles