Mupo taksokontroll: 151 sohvril jama majas (1)

Copy
Taksod. Pilt on illustreeriv. FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees
Taksod. Pilt on illustreeriv. FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Munitsipaalpolitsei taksosektor kontrollis Tallinnas taksojuhtidele välja antud teenindajakaarte, mille käigus vaadati läbi kõik Tallinnas välja antud 10 075 kaarti. Kontrolli tulemusena alustas mupo 151 menetlust. Peamiselt on probleeme sõidujagamisplatvormi vahendusel töötavate juhtidega.

Taksode kontrollimine oli vajalik vältimaks võimalust, et inimesi teenindab juht, kellel on karistusregistris kehtiv karistus.

Mupo taksosektori juht Aivar Melnikov selgitas, et kuigi teenindajakaarti välja andes kontrollitakse juhi tausta, võib inimene näiteks pool aastat hiljem korda saata sellise teo, mille tõttu ta ei tohi taksojuhina töötada.

«Suur osa avastatud rikkumistest ongi toime pandud viimase poolaasta jooksul. Praegune süsteem paraku jooksvalt lisandunud rikkumisi karistusregistris ei kuva. Seetõttu peame me ise järelkontrolli tegema ning see on päris mahukas töö,» ütles taksosektori juht Aivar Melnikov.

Melnikovi sõnul on levinumad karistused korduvad kiiruseületamised ja alko- või narkojoobes sõiduki juhtimine, kuid on ette tulnud ka lausa kriminaalkaristusi, nagu röövimine või kehalise vigastuse tekitamine.

«Ilmekalt joonistub välja see, et varem välja antud kaardiomanikud on korrektsemad, sest omal ajal olid nõuded taksojuhtidele kõrged ja neid ka koolitati põhjalikult. Praegused, infoplatvormil teenust pakkuvad juhid mingit väljaõpet ei saa – taksot võib sõita suvaline inimene, kellel on juhtimisõigus ja auto,» lausus Melnikov ja lisas, et 90 protsenti haldusmenetlustest on käivitatud just sõidujagamisplatvormi vahendusel töötavate juhtide suhtes.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles