Haigekassa: me ei karista omal algatusel sihtrühma laiendanud erapartnereid (17)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tervisekassa juht Rain Laane.
Tervisekassa juht Rain Laane. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Haigekassa kohtus täna enda suurvaktsineerimise partnerite Medicumi, Confido ja Tallinna linnaga. Üheskoos jõuti tõdemuseni, et tehtud vigadest püütakse õppida ning karistusi ei määrata.

«Nii raviasutused ise kui ka meie oleme sellest nädalavahetusest saanud oma õppetunnid. Oleme tervishoiupartneritega ühisel seisukohal, et edaspidi vaktsineeritakse sihtrühmi vastavalt kokkulepetele. Teist doosi vajavad inimesed saavad selle kokkulepitud ajal ning samast kohast,» selgitas haigekassa juhatuse esimees Rain Laane. 

Nii raviasutused kui haigekassa tõdesid et ettenähtud sihtrühmast kõrvalekaldumine ei olnud õige lahendus. Haigekassa võttis vastu otsuse, et raviasutusi ei karistata ning edaspidi keskendutakse riskirühma vaktsineerimisele, teatab haigekassa.

Laane lisas, et kuigi eelmisel nädalal saabus riiki varasemast rohkem vaktsiini, ei ole seda endiselt piisavalt, et pakkuda vaktsineerimisvõimalusi kõikidele soovijatele, sest eakamate inimesteni pole vaktsiin kõikjal selle nappuse tõttu jõudnud.

«Mõistame, et osapooltega kokku leppimata ei saa vanusepiiranguid muuta ning anname parima, et reeglid oleks varem kokku lepitud ja ühesugused üle Eesti. Vaktsineerimiskorraldus, sealhulgas sihtrühma teavitamine, vajab selgust nii tervishoiutöötajate kui ka avalikkuse jaoks,» ütles Medicumi juht Tõnis Allik.

Confido Arstikeskuse juht Kadi Lambot rääkis, et vaatamata nädalavahetuse segadusele on eesmärk nii raviasutustel kui haigekassal üks – vaktsineerida suve lõpuks kõik soovijad. «Oleme koostööd jätkamas ning töötame selle nimel, et sõnumid oleks ühiskonnale selged ja ühised.»

Nädalavahetusel vaktsineeriti tervishoiuasutustes üle Eesti 1956. aastal ja varem sündinud ja 1961. aastal ning varem sündinud COVID-19 riskirühma kuuluvaid inimesi. Vaktsineerimise eesmärk oli viia vaktsiin võimalikult kiiresti sihtrühma kuuluvate inimesteni, sest just vanemate inimeste haigestumine on senini tõstnud haiglaravi vajavate inimeste hulka, teatab haigekassa.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles