Kadri Simson vaktsineerimisest: jälgin hoolikalt tervist järgmised 20 päeva

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Riigikogu liikmeid vaktsineeriti koroona vastu AstraZeneca vaktsiiniga. Vaktsiini sai ka europarlamendi liige Kadri Simson, paremal ITK töötaja Vivian Arusaar.
Riigikogu liikmeid vaktsineeriti koroona vastu AstraZeneca vaktsiiniga. Vaktsiini sai ka europarlamendi liige Kadri Simson, paremal ITK töötaja Vivian Arusaar. Foto: Tairo Lutter

Eile käis mitu riigikogulast ennast koroonaviiruse vastu vaktsineerimas, nendega koos oli ka endine riigikogu saadik ja praegune eurovolinik Kadri Simson (KE). Täna kirjutas ta, et jõi pärast vaktsiini saamist ära poolteist liitrit Värska vett. 

Simsoni sõnul ajendas teda sotsiaalmeediasse kirjutama see, et praegu on vaktsineerimise kohta palju vastukäivat informatsiooni ja linnalegende. «Sain 24 tundi tagasi esimese vaktsiinidoosi. Enne seda anti mulle kolm lehte taustainfot ja vannutati oma tervist tähelepanelikult jälgima järgmise 20 päeva jooksul. Eks ma seda teengi, sest ees on ootamas ka mitu lennureisi,» kirjutas ta. 

Kadri Simson sai AstraZeneca vaktsiinisüsti.
Kadri Simson sai AstraZeneca vaktsiinisüsti. Foto: Tairo Lutter

«Peale vaktsineerimist jõin kohusetundlikult 1,5 liitrit Värska vett ja varusin õhtul voodi kõrvale lisatekke, kui peaks külmavärinad tulema,» kirjeldas Simson.

Ta võttis ka ennetuseks ibuprofeeni tableti ja jäi magama. «Kui poleks küsitud, siis ilmselt poleks ise selle peale eraldi mõtelnudki, et kuskilt ei valuta. Ainus viide, et ikka sain vaktsiini, oli plaaster vasakul õlal,» lisas ta. 

Kuigi Euroopa Liidu liikmesriikide nimel pidas vaktsiinitootjatega läbirääkimisi Euroopa Komisjon, siis on vaktsiinide omanikeks riigid. «See on ka põhjus, miks mina pidin oma vajaliku kaitsesüsti saama kodust, mitte Brüsselist,» põhjendas Simson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles