Krister Kivi: vabadus, võrdsus, vaktsineerimine! (1)

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Krister Kivi, Arteri toimetaja
Krister Kivi, Arteri toimetaja Foto: Konstantin Sednev

Ma pole suutnud unustada, kuidas endised ministrid Jüri Ratas ja Urmas Reinsalu mullu sügisel Rootsis käisid ning Eestisse naastes karantiini ei jäänud, sest valitsusliikmete taskus oli diplomaatiline pass, mis kaitseb viiruse eest ilmselt tõhusamalt kui keskaegne Benediktuspfennig. Ainukesena pidi oma liikumisvabadust piirama reisil kaasas olnud lihtsurelik ehk turvamees.

Juurutamisel olev vaktsiinipass tõotab pakkuda selliseid vanamoodi vabadusi kõigile, mitte üksnes tippeliidile. Eesti on mõelnud passi väljatoomisele juba aprilli lõpust, sellal kui Euroopa Liit on kõnelenud juuni keskpaigast, rõhutades võrdse kohtlemise tagamise vajadust: sertifikaatide andmise ajaks olgu kõigil soovijail võimalik olnud end vaktsiini abil ohutu(ma)ks muuta.

Olukorras, kus nooremate eagruppide vaktsineerimaminek läinud nädalavahetusel tõi kaasa terviseameti kõuekõmina (viiruse tõttu suuremas ohus seeniorid mäletatavasti oodatud huvi ei ilmutanud), paistab väga küsitav, kui palju soovijaid Eestis passi juurutamise ajaks, juhtugu see kasvõi jaanipäeva aegu, kahe doosiga immuniseerida jõutakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles