Politsei saab pakasega vähem väljakutseid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu politseinikud kinnitasid uudistesaatele «Reporter», et külmaga on linn rahulikum ja tavaväljakutseid tuleb vähem, kuid rohkem tuleb tegelda kodutute ja otseselt külmast tingitud probleemidega.
 

«Ühest küljest kindlasti jääb selliseid traditsioonilisi väljakutseid vähemaks, teisalt tekivad aga uued ohud, mis on just sellise ekstreemse külmaga seotud,» ütles lõuna prefektuuri juhtimiskeskuse juht Ottomar Virk.

Ta kirjeldas näiteks juhtumit, kus Põlvamaal kodu poole kõndinud inimene tundis, et ei suuda omal jalal viimast kaht kilomeetrit läbida ja kutsus appi politseipatrulli, kes ta koju toimetas.

Politsei soovitab külmaga hoolikamalt riietuda ja lähedastele oma käikudest teada anda, samuti võiks võimalike abivajajate suhtes silmad lahti hoida. «Viljandi maakonnas suudeti tänu tähelepanelikule kodanikule päästa lumehangest sinna magama jäänud inimene. Kiirabi andis talle esmaabi ja tänu teatajale suudeti selle inimese elu päästa,» rääkis Virk.

Tema sõnul on kõige tähtsam abivajajat märgata. «Kui te näete sellist inimest, kelle elu ja tervis võib juba ohus olla, siis esmalt on kõige lihtsam pöörduda tema poole ja küsida, kas temaga on kõik korras, kas ta suudab minna sinna, kuhu ta peab minema ja teine võimalus, kui te ei soovi seda teha või ei saa selle inimesega kontakti, võib kindlasti julgelt helistada hädaabinumbrile,» rääkis Virk.

Käreda pakasega ringi liikujatel soovitab ta oma käigud tavalisest täpsemalt läbi mõelda. «Kindlasti peaks kaasas olema laetud telefon, riietuda tuleks kihiliselt, et külmale vastu pidada ja pikemate sõitude puhul tuleks jälgida, et auto oleks korralikult tangitud. Üldse ei teeks paha, kui autos oleks näiteks tekk ja külmade ilmade saabudes oleks väga mõistlik üle vaadata oma auto tehniline seisukord,» rääkis Virk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles