Keila tahab kogu ühistranspordi vesinikule üle viia (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Eesti esimese vesinikutankuri omanik Erik Kuus jätab oma seadme esialgu Keilasse. Selle alaline asukoht selgub lähitulevikus. 
Eesti esimese vesinikutankuri omanik Erik Kuus jätab oma seadme esialgu Keilasse. Selle alaline asukoht selgub lähitulevikus. Foto: Eero Vabamägi

Keila linn uurib koostöös Hollandi suursaatkonnaga aktiivselt vesiniku rakendamise võimalusi kohalikus omavalitsuses, et luua tulevikus muudest võrkudest sõltumatuid energiasüsteeme.

Praeguste plaanide järgi võiks juba viie aasta pärast linna ja lähipiirkonna ühistransport üle minna vesinikutehnoloogia kasutamisele.

Eile esitleti Keila linnavalitsuse juures juba toimivaid lahendusi: vesinikutankurit ning vesinikuga sõitvaid autosid, mis jäävad Keilasse aprilli lõpuni.

«Oleme valmis katseprojektina viima kohaliku ühistranspordi üle vesiniku tarbimisele, et projekti käigus koguda teadmisi ja kogemusi, mis hiljem võiksid kasu tuua teistele Eesti linnadele,» rääkis endine Keila abilinnapea, praegune riigikogulane Timo Suslov, kes Keilas vesinikuasja ajab.

Linnapea Enno Felsi sõnul on koos Tartu Ülikooli, keemilise ja bioloogilise füüsika instituudi (KBFI), Hollandi suursaatkonna ja mitme eraettevõttega valminud ka esmane käsitlus vesiniku rakendamise võimaluste kohta Keilas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles