Valitsus nimetas Kusti Salmi kaitseministeeriumi kantsleriks

BNS
Copy
Kusti Salm.
Kusti Salm. Foto: Raul Mee

Valitsus vabastas neljapäevasel istungi ametist kaitseministeeriumi kantsleri Kristjan Priki ning nimetas uueks kantsleriks Kusti Salmi.

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks kaitseministeeriumi ettepaneku vabastada Kristjan Prikk kaitseministeeriumi kantsleri ametikohalt alates 14. maist ning nimetada sellele ametikohale Kusti Salm, edastas valitsuse pressiesindaja.

Kantsler määratakse ametisse viieks aastaks alates 15. maist kuni 2026. aasta 14. maini.

Prikk asub tööle Eesti suursaadikuna Ameerika Ühendriikides.

Salm töötab praegu riigi kaitseinvesteeringute keskuse (RKIK) juhi ametikohal.

Enne RKIK-i direktoriks asumist töötas Salm kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhatajana, kus ta vastutas kaitsehangete, kaitsetööstuse ning kaitsealase teadus- ja arendustegevuse poliitika kujundamise eest. 2017. aastal juhtis Salm Eesti Euroopa Liidu eesistumise ajal Euroopa Kaitsefondi loomise läbirääkimisi.

Kaitseministeeriumisse asus Salm tööle 2007. aastal NATO ja Euroopa Liidu osakonna nõunikuna. 2009. aastal töötas ta Euroopa Kaitseagentuuris ning aastatel 2011–2015 Eesti NATO esinduses relvastuskoostöö nõunikuna.

Salm on läbinud ajateenistuse Tapal suurtükiväegrupis miinipildurina. Ta on pälvinud Valgetähe IV klassi teenetemärgi ja kaitseministeeriumi kolmanda klassi teeneteristi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles