Jõhvi tuleb kohukesi täis jääskulptuur

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalalavati Tartus Raekoja platsil Kalev Pritsu ja Aivar Simsoni jääskulptuur «Johannes draakoniga».
Eelmisel nädalalavati Tartus Raekoja platsil Kalev Pritsu ja Aivar Simsoni jääskulptuur «Johannes draakoniga». Foto: Sille Annuk / Postimees

Kunstnikud Kalev Prits ja Aivar Simson hakkavad täna Jõhvi keskväljakul jääkuubiku seest jääkaru välja meelitama, kuju kõhtu on plaanis peita kohukesi.

Varasematel talvedel on Prits ja Simson Jõhvi keskväljakule teinud kalamehe ja talisuplejate kuju, kirjutab Põhjarannik. «Kalamehel oli vobla õnge otsas, kuid see pandi kiiresti pihta. Jääkaru saab lisandiks Farmi kohukesed, aga need me paneme kindlasse kohta – karu kõhtu hoiule, nii et enne kevadet neid kätte ei saa,» muigas Simson.

Kui Jõhvi eelmiste jääskulptuuride tarvis jäätati vett keskväljakul, siis tänavuse skulptuuri materjal külmutatakse ASi Maag Piimatööstus külmhoones. «Kaks jääplokki paneme kokku ning sellest peaks kahemeetrise karu välja andma küll,» märkis Simson, lootes, et sellest tuleb üks suur, muhe ning ütlemata lastesõbralik jääkaru. «Kõik lapsed võivad talle kukile ronida ja lasta pilti teha.»

Kuju peaks esialgsete plaanide kohaselt saama valmis reedel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles