Sillamäe volikogu juhi kullapoes käisid röövlid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tulirelva kasutanud maskis röövel haaras esmaspäeva õhtul Jõhvi Keskväljakul asuvast kullapoest-pandimajast kaasa väärisesemeid ning kadus.


Kauplus, mida rööviti, kuulub firma Amerplastar Est kaudu Sillamäe volikogu aseesimehele ning Narva vee-ettevõtte tegevjuhile Aleksei Voronovile, kirjutab Põhjarannik.

Mees ise ei soovinud eile õhtul juhtunut kommenteerida, väites, et tal puuduvad selle kohta piisavalt täpsed andmed.

Voronovi nimi sai üle Eesti tuntuks mullu suvel, kui politsei korraldas läbiotsimisi vee-ettevõtte kontoris, samuti ärimehe kodus ning tema eraärides.

Kriminaalasi käivitati siis karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis räägib korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvast rikkumisest suures ulatuses.

Röövitud kaupluse ruumide omanik, OÜ Taru Pluss juhatuse esimees Aili Udaltsova ütles, et hoov, kuhu maja uks jääb, on väga pime ning kurjategijatel on seal hea tegutseda.

«See on küll kesklinnas, kuid seal on täiesti pime, oleme leidnud seal vedelemas naiste käekotte ning poodi on tulnud ka inimesi, kes on teatanud, et neid on just siin röövitud,» kurtis Udaltsova, kes on ise ka Jõhvi volikogu liige.

Viimane suurem juveelivargus oli Jõhvis mullu juunis, kui kurjategijad viisid Jewe keskuses asuvast poest minema 2,5 miljoni krooni eest kullast ja hõdedast ehteid ning käekelli. Praeguseks on kohtu alla antud kolm inimest, neist üks kurjategijaid abistanud turvafirma töötaja. Üks kahtlustatav on tagaotsitav, osa varastatust on politsei kätte saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles