Rohepööre Tallinnas: pealinn on kliimaneutraalsuse eesmärgist tohutult kaugel (4)

Indrek Ojamets
, reporter
Copy
Linna dokumendis ei ole tugeva strateegilise eesmärgina autostumise vähendamist, aga liikluskomponent on kliimaneutraalsuse seisukohast ülioluline, ütleb Helen Sooväli-Sepping.
Linna dokumendis ei ole tugeva strateegilise eesmärgina autostumise vähendamist, aga liikluskomponent on kliimaneutraalsuse seisukohast ülioluline, ütleb Helen Sooväli-Sepping. Foto: Sander Ilvest

Tallinn on astunud sammukese edasi, et käia ajaga kaasas ja olla keskkonnasõbralik linn. Pealinn on välja tulnud kliimakavaga, kus põhiline eesmärk on saada süsinikuneutraalseks aastaks 2050. Suurest eesmärgist ollakse aga väga kaugusel, stardipinnas on kehvavõitu ja plaan väheambitsioonikas.

Tallinn on astunud sammukese edasi, et käia ajaga kaasas ja olla keskkonnasõbralik linn. Pealinn on välja tulnud kliimakavaga, kus põhiline eesmärk on saada aastaks 2050 süsinikuneutraalseks. Suurest eesmärgist ollakse aga väga kaugel, stardipinnas on kehvavõitu ja plaan väheambitsioonikas.

Kliimaneutraalsus on Tallinnale vajalik eesmärk, sest Euroopa Liidu pikaajaline visioon seab eesmärgiks, et aastal 2050 oleks kogu Euroopa Liit kliimaneutraalne, mis tähendab, et me ei paiskaks õhku rohkem kasvuhoonegaase, kui ökosüsteem siduda jõuab.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles