Dopinguspetsialist: Heiki Nabi argumendid ei pea vett

Priit Pullerits
Copy
Heiki Nabi võitlemas 2018. aasta sügisel Budapestis Kreeka-Rooma maadluse MM-võistlustel pronksmedali eest Kuuba esindaja Oscar Pino Hindsiga. Nabi kaotas.
Heiki Nabi võitlemas 2018. aasta sügisel Budapestis Kreeka-Rooma maadluse MM-võistlustel pronksmedali eest Kuuba esindaja Oscar Pino Hindsiga. Nabi kaotas. Foto: AP/Scanpix

Margus Annuk, Eesti kogenumaid asjatundjaid keelatud ainete vallas, selgitab pärast Eesti esimaadleja ja tema kaitsja pressikonverentsi nädala algul, miks nende juttu ja väiteid ei maksa tõsiselt võtta.

Maadleja Heiki Nabi dopingu A-proovi näit oli 0,6 nanogrammi letrosooli uriini milliliitri kohta, mis on teda kaitsva advokaadi Paul Kerese sõnul nii tilluke kogus, et dopingukaasusest pole mõtet rääkidagi. Keres väitis selle nädala algul ühispressikonverentsil Nabiga, et tabletti ei ole võimalik nii väikeseks tükeldadagi.

Arter küsis pressikonverentsil öeldule eksperdikommentaari aastaid rahvusvahelises ravimiarenduses tegutsenud meditsiiniteaduste doktorilt Margus Annukilt, kes eelmisest nädalast kuulub Euroopa Tõstespordi Föderatsiooni meditsiinikomisjoni.

Advokaat väidab, et Nabi organismis peaks letrosooli olema 500 korda rohkem – et alles siis saab väita, et ta on võtnud seda ainet teadlikult.

Ei, üldse mitte! Kuna tegemist on kehavälise hästi määratletud ainega, ei saa siin midagi hämada. Kui me räägiks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles