Kaitseliitlased asutasid Kuperjanovi malevkonna

Copy
Kaitseliitlaste õppus.
Kaitseliitlaste õppus. Foto: Urmas Glase

Tartu maleva koosseisu uue allüksusena luuakse Kuperjanovi malevkond, mille liikmeks on oodatud kõik Kuperjanovi jalaväepataljonis teeninud inimesed. 

«Täna loome aga teistsuguse identiteediga malevkonda, milleks on väesõprus ja ühtekuuluvustunne ühise teenistuskoha kaudu,» ütles Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi. Eksterritoriaalse malevkonna asutamiskoosolek peeti 29. märtsil. 

«See on uus samm Kaitseliidu jaoks, kuid selliseid samme peaks edaspidi enamgi astuma, kus lisaks territoriaalsuse põhimõtetele tuleb omaks võtta ka uusi identiteete, ühendada kõiki neid gruppe ja ühendusi, kes tahavad Eesti eest seista ja meie maad kaitsta,» lausus Ühtegi.

Kuperjanovi malevkonna eesmärk on koondada kokku kõik kuperjanovlased üle Eesti ja hoida kõrgel pataljoni vaimu. Ühtlasi pakub see kõikidele Kuperjanovi pataljoni reservväelastele võimalust panustada aktiivselt riigikaitsesse ka siis, kui teatud aja möödudes reservteenistus kaitseväes enam seda nii palju ei võimalda.  

Asutamiskoosolekut juhtinud kapten Tanel Meiel tõi näite, et Kuperjanovlane teab pimesilmi, kus on Tsiatsungõlmaa. «Koos on valatud verd, higi ja pisaraid. Teame, et need, kellega koos on antud vanne ollakse seotud tugevamate sidemetega kui algselt oskame seda endale teadvustada,» ütles Meiel.  

Malevkonnal saab olema tugev sidusus tänase Kuperjanovi jalaväepataljoniga – väljaõppekursused ja –üritused malevkonna liikmetega, aga ka oluliste tähtpäevade ühine tähistamine. Käesoleva aasta põhipingutus on kuperjanovlaste liitumine malevkonnaga ning toimuvad erinevad laskepäevad ning alustatakse sõjalise väljaõppe ühtlustamisega.  

Malevkond koondab endas Kuperjanovi jalaväepataljonis tegev- või ajateenistuses olnud reservväelasi. Malevkonda kuuluvad kuperjanovlased kannavad auga välja teenitud pataljoni embleemi pealuu ja kontidega. Uue malevkonna lipp läheb tulevikus kujundamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles