Lumine talv tõi linnastaadionide juurde kummipuruhunnikud

Lenel Karu
Copy
Annelinna kunstmuruväljaku kõrvale on talvel koos lumega veetud ka musta kummipuru.
Annelinna kunstmuruväljaku kõrvale on talvel koos lumega veetud ka musta kummipuru. Foto: Sille Annuk

Murelik linnakodanik märkas eelmisel nädalal Annelinna gümnaasiumi juures kunstmurustaadioni kõrval musta puru hunnikut. Tartu Postimees käis uurimas, milliste jäätmetega on tegu ja miks need pole ära viidud.

Kohapeal selgitas probleemiga tegelenud Tartu Spordi haldur, et tänavu talvel tuli kunstmurustaadionidelt lume lükkamisel kunstmuruväljaku seest lumega kaasa kummipuru, mis on nüüd lumehunnikute alt välja sulanud.

Haldurid korjavad iga päev seda kokku ning viivad seejärel jäätmejaama.

Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistuse keskkonnaspetsialist Maarja Aedviir ütles, et kunstmurustaadionide juures olevat platsi puhastatakse kummipurust igal aastal ning jäätmeid sinna ei jäeta.

«Tänavu oli lihtsalt nii palju lund, et kui staadionil talvel trenni tehti ja lund ära lükati, tuli ka rohkem kummipuru kaasa. Lumehunnikute alt sulab see nüüd aeglaselt välja ning koristamine võtab rohkem aega,» selgitas Aedviir.

Kui ilm nüüd kuiv ja soe püsib, saame kummipuru kokku korjata paari nädalaga, lausus Tartu Spordi juhataja Eve Lill.

Tartu Spordi juhataja Eve Lill sai samuti pöördumise, et Annelinna gümnaasiumi juures asuva kunstmurustaadioni juures on õlireostus. «Käisin kohapeal vaatamas, õlireostust seal polnud. Staadionide hooldamisel ja lume harjamisel on kummipuru välja lükkamine tavapärane, seal ongi asfaltplats selle kogumise jaoks,» selgitas Lill.

«Kui ilm on kuiv, saab haldur puru kokku lükata, pärast viiakse see ohtlike jäätmete jaama. Kui ilm nüüd kuiv ja soe püsib, saame kummipuru kokku korjata paari nädalaga,» kinnitas Lill. LENEL KARU

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles