Toompea ninamees: värbame erru läinud kaitseväelasi, et uus riik luua (26)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Daniel Rüütmann on üks meeleavaldajate peamisi sütitajaid, enamasti käib ta ringi ruupori ja üle õlgade tõmmatud Eesti lipuga.
Daniel Rüütmann on üks meeleavaldajate peamisi sütitajaid, enamasti käib ta ringi ruupori ja üle õlgade tõmmatud Eesti lipuga. Foto: Sander Ilvest

Toompea-esiste meeleavalduste peakorraldajat taga otsides jõuame vandenõuteoreetikust William Kovali soovitusel Keskerakonnast välja heidetud Tanel Gabtšenkoni – 32-aastase põhiharidusega meheni, kes arvab ennast teadvat, kuidas asjad maailmas tegelikult käivad.

Hommikuks ta kohvi ei joo, ainult teed. «Haigused tulevad sellepärast, et inimesel pole piisavalt vett organismis.» Hamba alla valmistab ta enesele ühe võileiva – rohkem pole mõtet, sest süüa saab ka Toompeal. «Keegi ei tea, kust need söögid tulevad siia,» ütleb ta.

Haridustee jäi Gabtšenkol lühikeseks, üheksa klassi. Küll aga on tal see-eest enda sõnul «väga tugev elukooliharidus»: ta on töötanud poodides, baarmenina, laotöötajana ja teinud muid lihtsaid otsi.

Veel aasta tagasi kartis ta koroonaviirust kui tuld. Nüüd on asjalood muutunud: ta luges internetist, et koroonaviirus olevat miljardäride «Bill Gatesi, George Sorosi ja mõne hiinlase» kuri plaan. Ja nüüd olevat nad ära ostnud nii Eesti riigijuhid, teadlased kui ka ajakirjanikud.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles