Toompea meeleavaldusi ei juhita Kremlist (1)

Copy
Kaitsepolitsei aastaraamatu esitlemine. Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu (vasakul) ja büroojuht Harrys Puusepp.
Kaitsepolitsei aastaraamatu esitlemine. Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu (vasakul) ja büroojuht Harrys Puusepp. Foto: Sander Ilvest

Tallinnas kaks nädalat kestnud protestidele on proovitud külge pookida kõikvõimalikke teooriaid ning nähtud selle taga koguni Kremlist juhitavat karvast kätt. Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu lükkas aga seesuguse väite julgeolekuasutuse aastaraamatu esitlusel ümber, tõdedes et meeleavaldusele kogunenud inimesed on tulnud sinna kõik väga erinevatel põhjustel.

Sinisalu sõnul ei tasu Toompeal ja mujal kesklinnas toimunud meeleavaldustes näha Kremli karvast kätt. «Meeleavaldusel on väga erinevaid inimesi, kes on tulnud kohale väga erinevatel põhjustel. Seal on inimesi, kes kardavad politsei õiguste suurendamist, seal on inimesi, kes on maskikandmise vastu, ja ka neid, kes on vaktsineerimise vastu. Juba rohkem kui aasta kestnud olukord on inimesed ära väsitanud ja nad on tulnud meelt avaldama. Maskiga ei ole mugav käia ja see tekitab frustratsiooni,» ütles Sinisalu. Peadirektor lisas, et meele avaldamine on inimeste põhiseaduslik õigus ja ta ei näe siin erilist probleemi või muret, kui inimesed oma põhiseaduslikku õigust kasutavad.

Islamiterroristide huvi Eesti vastu kasvab

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles