Riikliku tähtsusega kultuuriehitisteks pürgijad on endiselt luubi all

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Üllar Saaremäe.
Üllar Saaremäe. Foto: Ain Liiva

Riigikogu kultuurikomisjon vaeb riigi tähtsaid tulevasi kultuuriehitisi ja teeb oma valiku 11 sõelale jäänud kandidaadi hulgast ilmselt uue nädala alguses, sedastas komisjoni esimees Aadu Must (Keskerakond).

«Isekeskis oleme arutanud. Praegu on niimoodi, et järgmise nädala töökava on veel kinnitamata, aga minu ettepanek on panna see hääletusele järgmisel teisipäeval,» lausus Must.

Ta lisas, et väga suure tõenäosusega on komisjoni ettepanek lõpuks samuti riigikogu ettepanek. «Vähemalt komisjon püüab seda asja nii teha, aga eks siis näeb,» ütles Aadu Must.

Sel nädalal puudutatakse riiklikult tähtsate kultuuriehitiste küsimust komisjonis kahel korral: teemat arutati eile ja juttu tehakse veel neljapäeval.

11-liikmelise komisjoni üks värskemaid liikmeid, märtsi keskel maaelukomisjonist sinna asunud Üllar Saaremäe (Isamaa) lausus, et nädalaalguse istungil kultuuriehitistest küll omavahel vesteldi, kuid rohkem keskenduti kogu protsessi edasise kulgemise lahtirääkimisele.

«Selgitati, kuidas hääletatakse ja kuhu see siis jõuab. Ühtegi objekti seekord otseselt ei arutatud,» tähendas kodukontoris toimetav läänevirulasest parlamendisaadik. «Neljapäeval toimub süsteemi ülekordamine ja teisipäeval tuleb siis esimene nii-öelda lahkamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles