Valitsus tahab alustada piirangute leevendamist koolides ja treeningutel (11)

Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman / Postimees

Valitsus arutas tänasel kabinetinõupidamisel Covid-19 piirangute järkjärgulist leevendamist ja naaseb selle arutelu juurde järgmisel nädalal. Kui jätkub nakatumise langustrend, on valitsuse jaoks esmatähtis avada koolides osaliselt kontaktõpe ja leevendada samm-sammult piiranguid välitingimustes sportimisele, treenimisele, huviharidusele.

Peaminister Kaja Kallase sõnul ei taha valitsus hoida piiranguid päevagi kauem kui vaja, aga piirangute leevendamise jaoks on vaja kindel olla, et praegune nakatumisnäitajate langus on püsiv.

«Peame silmas pidama, et praegune nakatumise tase on tegelikult võrreldav veebruari keskpaigaga, kus olukord läks raskeks ja hakkasime piiranguid karmistama,» ütles Kallas.

Tema sõnul ei saa praegu võtta asjatuid riske, mis võiksid tehtud pingutused nullida ja nakatumised uuesti tõusule viia.

«Leevendame piiranguid järk-järgult. Kuna oht ei ole möödas, peame ettevaatlikuks jääma ka ilmade soojenedes. Ühiskonnaelu taasavamisel on oluline roll ka aktiivsel vaktsineerimisel,» ütles Kallas.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul on koolielu paratamatult seotud suurema nakkusohu ja rohkete kontaktidega. «Me plaanime koolielu avamist samm-sammult ja kõiki ohutusmeetmeid järgides ning eelistatud on siin oma haridustee päris alguses olevad õpilased,» ütles minister.

Samuti viitas ta lähenevale koolivaheajale, kus tuleb arvestada reisimisega seotud riskidega.

«Tulemas on koolivaheaeg. Palun veedame koolivaheaja eelkõige pereringis õues kevadet nautides. Väga halb mõte on praegu minna perega reisima. Sel juhul peab arvestama 10-päevase eneseisolatsiooniga. Kui koroonaviirusega nakatumise langustrend jätkub, siis loodame vähemalt väikesed koolilapsed saada pärast koolivaheaega kontaktõppele,» ütles ta.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles