Kaja Kallas: koolide piirkonniti avamist veel arutame, aga see on mõeldav (2)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Kaja Kallase sõnul on nakatumise platoo liiga kõrge, selleks et piiranguid kohe leevendama hakata. 
Kaja Kallase sõnul on nakatumise platoo liiga kõrge, selleks et piiranguid kohe leevendama hakata. Foto: Andres Haabu / Postimees

Peaminister Kaja Kallas ütles Postimehe otsesaates, et koolide piirkonniti avamine on võimalik ja selle küsimuse juurde tuleb valitsus tagasi järgmisel nädalal. «Me kabinetinõupidamisel seda otsust ei langetanud, aga järgmisel teisipäeval arutame edasi, kas koolide avamisega saaks edasi liikuda nii, et piirkonnas, kus ohutase on oranžis või kollases, saaks paremini koolielu korraldada,» sõnas ta.

Rõõmustavaid uudiseid teil meile ei ole, sest piiranguid valitsus veel leevendama ei hakka?

Praegused piirangud kehtivad 25. aprillini. Arutasime koos teadusnõukojaga, kas on võimalik leevendada neid piiranguid aprilli lõpust. Paraku on olukord selline, et nakatumistase on samas kohas, kus olime veebruari keskpaigas. Toona olime sunnitud piiranguid just karmistama, sest nakatumistase oli nii kõrge, et koormus haiglavõrgule oli suur. Ka täna on meil haiglas üle 500 inimese, sealhulgas 51 inimest on juhitaval hingamisel. Kolmanda astme intensiivravi kohad on Covid-19-haigeid täis. Paraku on olukord selline, kus me ei saa lubada nakatumise järsku tõusu. Nakatumise platoo on liiga kõrge.

Leppisime kokku, et järgmisel nädalal tuleme piirangute küsimuse juurde tagasi ja vaatame, kas nakatumise langus on jätkuv või jääb seisma. Kui trend on selline, et numbrid lähevad alla, siis saame piirangute leevendamisest rääkida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles