1. ja 3. liini trammid hakkavad taas Kadriorgu sõitma

BNS
Copy
Kadrioru trammiliiklus peatus pooleteiseks kuuks.
Kadrioru trammiliiklus peatus pooleteiseks kuuks. Foto: Raul Mee

Jaan Poska tänava uuendustööd Tallinnas Kadriorus on edenenud nii kaugele, et ühistranspordi ajutised ümberkorraldused lõppevad: laupäeval, 17. aprillil läheb taas käiku trammiliin number 3 ja tramm number 1 jätkab liikumist tavalisel marsruudil, samuti lõpeb bussiliini number 8 ümbersõit.

Tallinna abilinnapea Andrei Novikovi sõnul aitab Poska tänava uuendamine linnaruumi väga palju parandada, kuigi ehitustööd võivad ajutiselt ebamugavust tekitada. «Uuenenud Poska tänav parandab märkimisväärselt jalakäijate ja jalgratturite liikumisvõimalusi. Soovime luua igati tänapäevase linnaruumi, mis siiski arvestaks väärika ajalooga Kadrioru ainulaadset õhkkonda. Kuna soovime ehitusega liiklust võimalikult vähe takistada, avame tänava trammi- ja bussiliiklusele juba sel nädalavahetusel, kuigi ehitustööd kestavad sügiseni,» ütles Novikov.

«Täname Kadrioru elanikke ja ka kõiki teisi tallinlasi mõistva suhtumise eest! Remondi tulemusena saab Poska tänav täiesti uue ilme, rahuneb liiklus, ratturid saavad enda käsutusse kaasaegse kergliiklustee ning parkimiskorraldus muutub korrapärasemaks. Tänava rekonstrueerimine hõlmab ka haljastust: tänavamaale istutatakse 20 puud, sealhulgas läänepärnad, hobukastanid ja pooppuud. Palume liiklejatel tööde lõpuni varuda kannatust ja järgida ajutiste liikluskorraldusvahendite nõudeid,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Linna tellimusel teeb Poska tänaval tee-ehitustöid OÜ RTS Infraehitus ja tööde maksumus on neli miljonit eurot. Rekonstrueerimistööd hõlmavad Poska tänava 750-meetrist lõiku Vesivärava tänavast Narva maanteeni, samuti 80-meetrist lõiku Vesivärava tänaval ja 200-meetrist lõiku Narva maanteel kesklinna suunal. Uuendatakse tehnovõrgud ja tänavavalgustus ning rajatakse sademeveekanalisatsiooni torustik. Tööde lepinguline tähtaeg on 15. oktoober. 

Ümberkorralduste ajal liikus trammiliin number 1 ümbersõidul suunal Kopli–Tondi–Kopli ja bussiliini pikendati Balti jaama peatuseni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles