Kersna koolide avamisest: loodetavasti saame koolidesse esimesena lubada algklassid (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Liina Kersna.
Liina Kersna. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Noortele mõeldud pressikonverentsil küsiti ministritelt, millal avatakse koolid õppetööks. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (RE) ütles, et enne 25. aprilli piiranguid leevendama ei hakata, kuid esimesena on lootust tagasi kooli pääseda algklassidel. 

Kersna toonitas, et kindlasti ei saa üle Eesti kõik lapsed tagasi kooli. «Seda oleme näinud Covid-19 kriisis, et kui koole avada, siis nakkuskordaja hakkab tõusma. Koolid on kohad, kus on palju kontakte,» selgitas Kersna. Tema sõnul avatakse koole järk-järgult. 

«Oleme ka koolide sulgemise puhul üritanud hoida koolis väikseid lapsi, kes vajavad rohkem juhendamist. Ka taasavamise puhul saame arvatavasti kõigepealt lubada 1.-4. klassid majja,» selgitas haridusminister. Kui õpilaste tagasiminek on lubatud, siis annab ministeerium ka koolidele edasised juhised. 

Kersna sõnul arutab valitsus koolide avanemist järgmisel nädalal. «Praegused piirangud kehtivad 25. aprillini,» toonitas ta. Tema sõnul on valitsusel konsensus selles, et koolide avanemine on oluline, kuid tuleb arvestada ka sellega, et see omakorda võib tuua kaasa nakatumiste kasvu – oluline on seda ennetada ja kiirelt reageerida.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) märkis, et järgmisel nädalal tuleb juttu ka piirkondlikest avanemistest. «Siin tuleb vaadata ka nõudeid haridusele. Ükski laps ei ole süüdi selles, et tema piirkonnas on nakkuse levik kõrgem,» lisas Kiik. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles