Joobes peaga rooli tagant tabatud Maire Aunaste lasti Maalehest lahti (21)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja ütles Postimehele, et Maire Aunaste enam Maalehes ei tööta. Aunaste liitus Maalehega 2019. aastal. 

«Kahjuks olime sunnitud Mairega töölepingu lõpetama, sest tema tegu oli väga ränk. Ajalehena ootame avaliku elu tegelastelt eetilist käitumist ning teeme neile etteheiteid, kui nad käituvad vääritult või seadust rikuvad,» selgitas Riikoja lehele ja lisas, et sama oodatakse ka oma ajakirjanikelt.

«2,57 promilli on väga raske joove ning sellises olekus autojuhtimine ja avarii põhjustamine on väga raske kuritegu, millele ei ole mingisugust õigustust. Loodan, et sellest saab aru ka Maire ise,» lisas Maalehe peatoimetaja. 

Nädal tagasi tabas politsei tuntud teleajakirjaniku ja endise riigikogu liikme Maire Aunaste Tartus oma Subaru roolist alkoholijoobes. Kuna 67-aastane Aunaste oli kriminaalses joobes, siis alustati kriminaalmenetlust. 

8. aprillil sõlmis Aunaste prokuratuuriga kokkuleppe, mille taustal kinnitas maakohus talle karistuseks kuuekuulise tingimisi vangistuse aastase katseajaga. Tuntud teletäht jäi kolmeks kuuks juhiloast ilma. Karistuse väljakuulutamisel ilmnes, et Aunastel oli mõõdetud raske joove – koguni 2,57 promilli.

Samal õhtul andis Aunaste rahvusringhäälingu saatele «Ringvaade» intervjuu, milles vabandas oma käitumise pärast.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles