Õismäel kodutu surnuks peksnud noorukid peavad vangi minema

BNS
Copy
Tallinn, EESTI 15NOV18
Tallinna vangla. Laps ja trellid. Pildistatud u. 3a. lapse silmade kõrguselt.
Tallinn Prison, captured for approx. 3a. child's eye height.
Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA
Tallinn, EESTI 15NOV18 Tallinna vangla. Laps ja trellid. Pildistatud u. 3a. lapse silmade kõrguselt. Tallinn Prison, captured for approx. 3a. child's eye height. Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA Foto: Tairo Lutter / Postimees

2019. aasta suvel Tallinnas Õismäel kodutu mehe surnuks peksnud alaealiste Ranneli ja Karli vanglakaristused jõustusid ning seni vabaduses viibinud noorukid peavad vangi minema.

Kuna riigikohus 17-aastase Ranneli kaitsja Leelo Viili ja 16-aastase Karli kaitsja Kadi Sitska kaebusi ei aruta, siis jõustus jaanuari lõpus Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsus.

Ringkonnakohus jättis muutmata Harju maakohtus Rannelile mõistetud seitsme aasta ja kahe kuu pikkuse ning Karlile mõistetud seitsme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse.

Kohus leidis, et noorukite karistamine vangistusega on vältimatu ning puuduvad võimalused vangistuse tervikuna või osaliselt täitmisele pööramata jätmiseks. 

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi peksid noorukid 2019. aasta 20. augustil Õismäel surnuks 53-aastase kodutu mehe. Lisaks said nad süüdistuse sama aasta mais Õismäel toime pandud peksmises ning ühele neist ka sama aasta augusti alguses Tallinna kesklinnas toime pandud peksmises.

Politsei võttis noormehed raskes kuriteos kahtlustatavana kinni 2019. aasta 23. augustil ning prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal nad järgmisel päeval vahistati. 2019. aaasta novembris asendati nende vahistamine elektroonilise valvega, kuid nüüd tuleb neil otsuse jõustumisel vangi minna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles