EKRE pälvis punktivõidu, lastes võimuliidul rahulikumalt hingata (4)

Carl-Robert Puhm
Copy
Seaduseelnõu 347 SE vastaste protestimeeleavaldus «Seisame Eesti vabaks» Toompeal.
Seaduseelnõu 347 SE vastaste protestimeeleavaldus «Seisame Eesti vabaks» Toompeal. Foto: Tairo Lutter

Saaga inimesed tänavatele toonud nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) ümber on lõppemas. Kui veel esmaspäeval teatas EKRE fraktsiooni juht Henn Põlluaas, et valitsuse esitatud eelnõu juhitakse töötakistuse ehk obstruktsiooniga ummikusse, siis eile õhtuks oli jää hakanud sulama.

Koalitsioon suutis EKREga kokku leppida eelnõu täpses sõnastuses, mis rahuldas mõlemaid osapooli. Kompromissi tulemusena andis EKRE esimees Martin Helme lubaduse, et suurim opositsioonierakond võtab tagasi oma sajad seaduseelnõule tehtud muudatusettepanekud, mis oleksid menetlemise kuudeks komisjoni naelutanud. «Olime teinud sinna sellisel hulgal muudatusettepanekuid, et seda seadust ei oleks võimalik tavapärasel moel vastu võtta. Heal juhul oleks võib-olla sügiseks valmis saadud,» selgitas Helme 166 muudatusettepaneku tagamaid.

Opositsiooniga harvanähtava kokkuleppeni jõudnud koalitsioon ei näe, et vastutulek EKRE-le oleks tõlgendatav järeleandmisena. Reformierakonna fraktsiooni esimees Mart Võrklaev ütles, et tegelikult saigi eelnõu nüüd paremaks tehtud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles