Skandaalse arendaja avantüür rebis Pärnu poliitmaastiku lõhki (2)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Pärnu enim kasutatav slipp paatide vette laskmiseks asub täpselt probleemse krundi kõrval ja krunti ennast on seni saanud kasutada parklana. Slipi ligipääsu säilitamiseks oleks Pärnu pidanud taotlema krundi endale, kuid ei teinud seda. 
Pärnu enim kasutatav slipp paatide vette laskmiseks asub täpselt probleemse krundi kõrval ja krunti ennast on seni saanud kasutada parklana. Slipi ligipääsu säilitamiseks oleks Pärnu pidanud taotlema krundi endale, kuid ei teinud seda. Foto: Mailiis Ollino

Hulk endisi ja praegusi Port Arturiga seotud ärimehi on ühel Pärnu jõe äärsel arendusel kokku traageldanud mitut pretsedenti loova saaga. Mida päev edasi, seda inetumaks ka kohaliku poliitmaastiku ribadeks tõmmanud lugu kisub - täna avaldatakse linnapeale Romek Kosenkraniusele linnavolikogus umbusaldust.

Loo keskmes on kurikuulsa minevikuga ehitusärimees, Merko juhatuse liikmena Tallinna linnaametnikule Ivo Parbusele pistise andmise eest 2012. aastal viis kuud vangis istunud Tõnu Korts.

2018. aastal toimunud enampakkumisel ostis Kortsu ettevõte Herakos OÜ Pärnu jõe kaldal Lootsi 10 asuva krundi. Teiseks jäi kõrvalkruntidele korterelamuid rajanud Margus Kangur. «Võitis vale inimene,» nagu on Korts tagantjärele hinnanud.

Asjasse puutuvate isikute kommentaaride alusel võikski kogu kempluse jagada kahe seltskonna vägikaikaveoks.

Kortsu süüdistuste järgi on enampakkumisel kaotanud Kangur algatanud kättemaksuaktsiooni ning koondanud oma seljataha kohalikud tipp-poliitikud Siim Suursilla ja Andres Metsoja (mõlemad Isamaa).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles