Prantsusmaa võitleb pedofiilia romantiseerimisega (2)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Prantsuse kirjanik Gabriel Matzneff kirjutas oma mitmes raamatus suhetest teismeliste tüdrukutega Prantsusmaal ja kaheksa-aastaste poistega Filipiinidel.
Prantsuse kirjanik Gabriel Matzneff kirjutas oma mitmes raamatus suhetest teismeliste tüdrukutega Prantsusmaal ja kaheksa-aastaste poistega Filipiinidel. Foto: Pierre Guillaud

Prantsusmaa ühiskondlik hukkamõist pedofiiliale, avatus sellest rääkimisel ja konkreetne plaan keelata seksuaalsuhted täiskasvanute ja alla 15-aastaste vahel aitavad lõpetada 1960ndate lõpust alanud pedofiilia normaliseerimise riigis.

Märtsi lõpus tuli avalikkuse ette haritlane Guy Sorman, kes süüdistas tänaseks surnud Michel Foucault’d 1960ndate lõpus kuni kümneaastaste tuneeslastest poiste vägistamises. Sorman lisas, et Foucault’ käitumine on iseloomulik paljudele Prantsuse intellektuaalidele, kellele on kõik lubatud.

Eelmise sajandi kuulsaimate prantsuse filosoofide Jean-Paul Sartre’i ja Simone de Beauvoir’ rikkalikku ja vabameelset seksuaalelu, kust ei puudunud ka teismelised tüdrukud ja poisid.

Prantsusmaa ühe tuntuma politoloogi ja endise europarlamendi saadiku Olivier Duhameli kasulaps Camille Kouchner tuli selle aasta alguses välja raamatuga «La familia grande» («Suur perekond»). Teoses kirjeldas naine, kuidas 1980ndatel vägistas Duhamel teda 13-aastasest peale, samuti tema venda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles