Välismaised filmitegijad rääkisid Eesti võttetiimist ülivõrdes

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Uut mängufilmi, mis valmib USA ja Eesti filmitegijate koostöös, tasub kinolinale oodata järgmisel aastal.
Uut mängufilmi, mis valmib USA ja Eesti filmitegijate koostöös, tasub kinolinale oodata järgmisel aastal. Foto: Instagram / Jaune Kimmel

Äsja lõppesid kuu aja vältel Eestis üles võetud mängufilmi «Veresüü» («Kill the Child») võtted. Plaanikohaselt linastub USA-Eesti ühistööna valmiv film järgmise aasta sügisel.

Jaune Kimmel.
Jaune Kimmel. Foto: Rakvere Teater

Ekraaniteose Eesti-poolse produtsendi Elina Litvinova sõnul saadi film edukalt «purki» ning selle tegijad tõmbavad nüüd pisut hinge või on hõivatud järgmiste töödega.

«Oleme õnnelikud, et saime nii edukalt praegusel Covidi-ajal võtteperioodi tehtud, arvestades ka seda, et liikusime nii palju [eri võttepaikades] ringi ja filmis on väga palju tegelasi,» rääkis Litvinova.

Läti päritolu kaasprodutsent kiitis nii Võrumaal, Virumaal kui ka Tallinnas vändatud õudustrilleri pingeliselt, kuid samas edukalt kulgenud protsessi ning selles osalenud tiimi. «USA tegijad jäid Eesti meeskonnaga väga, väga rahule. Mina ütleksin, et antud projekti jaoks oli pandud kokku üks Eesti paremaid meeskondi. Isegi A-klassi näitlejad andsid väga positiivset tagasisidet ning hindasid meeskonna entusiasmi ja kvaliteeti.»

Eesti näitlejatest «Veresüüs» ühte peaosalist mängiv Jaune Kimmel kirjutas ühismeedias, et see, mida korda saadeti, võib nimetada väikeseks imeks.

«Mul ikka väga vedas, arvestades koroona-maailmas hakkama saamist ja seda eriti Eestis, mis püsis oma numbritega Euroopa tipus. On siiamaani uskumatu, et me päriselt jõudsime lõpusirgele,» vahendas Rakvere teatri näitleja oma muljeid.

Ta lisas, et ei ole ühe kuu jooksul kordagi teinud nii palju koroonateste kui nüüd. «Reeglid olid küll ranged, kuid koroona-maailmale omane pidev teadmatus pani mind hinge kinni hoidma kogu võtteperioodi ajaks ega lubanud IG-s (Instagramis – toim) samuti hõisata enne õhtut! Nüüd aga saan öelda, et tehtud ta sai ja seda ennekõike suurepärasele võttetiimile,» märkis Jaune Kimmel.

Vendade Lee Roy ja Kane Kunzi täispikk mängufilm «Veresüü» valmib Eesti Filmi Instituudi toetuskava (Film Estonia cash-rebate) raames, mis on mõeldud Eesti ja välismaiste filmitootjate koostöös valmivate audiovisuaalsete teoste siinmail tootmiseks.

Linateose kogueelarve peab toetuse tingimustele vastamiseks ulatuma vähemalt 1 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles