Kuller virutas 15 000 euro jagu pakke (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Norman Peks umbes 3000 eurot maksva pakiga, mis sisaldas Apple’i tooteid.
Norman Peks umbes 3000 eurot maksva pakiga, mis sisaldas Apple’i tooteid. Foto: Kohtutoimik

Pärnu pakikuller, 23-aastane Norman Peks leidis, et talle makstakse tööl liiga vähe palka, ning et oma sissetulekut suurendada, otsustas ta kompensatsiooniks mõne paki hõlma alla pista. Mõnest pakist sai kokku üle 15 000 euro eest varguseid, mille eest tuleb nüüd vastutust kanda.

Pikalt mehel siiski tegutseda ei lastud, tema avantüür lõppes napi kolme kuuga. Mida muud võinukski eeldada, kui kogu tegevus käis otse turvakaamerate vaateväljas, mida regulaarselt kontrollitakse ja mille abil pakkide liikumist valvatakse.

Peks võeti­ 2017. aasta oktoobris tööle firmasse, mis alltöövõtulepingu järgi pakub DPD Eesti filiaalile kulleriteenust. Vargused võinuks jääda olemata, kui keegi oleks vaevunud kontrollima noormehe tausta ja juhiluba, mida firma juhi sõnul üldiselt alati tehakse.

Nimelt oli teda varem süstemaatilise juhiloata sõitmise eest kriminaalkorras mitu korda karistatud. Enda sõnul oli Peks juhiloa saanud Taanis, kuid politsei ametliku päringuga kukkus see legend ära. Niisiis võeti firmasse tööle autojuht, kellel polnud autojuhiluba. Et tegemist on ka vargaga, selgus alles natukene hiljem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles