Eesti keele eksami sooritajad saavad anda koroonaproovi

Copy
Koroonaproovi andmine kurguloputusvedelikust.
Koroonaproovi andmine kurguloputusvedelikust. Foto: Remo Tõnismäe

Täna annavad üle Eesti koroonaproove eksaminandid, kes sooritavad esmaspäeval eesti keele riigieksamit. Proov võetakse kurguloputusvedelikust, mis on testitava jaoks üks lihtsamaid võimalusi. 

Tänaseks registreerus koroonatesti tegema 2930 eksaminandi. Enne eesti keel teise keelena eksamit on koroonatestile registreerunud 1129 eksaminandi ja enne Cambridge'i inglise keele tasemeeksamit on koroonatestile registreerunuid 747. 

Kõik aprillis riigieksamite või Cambridge'i inglise keele tasemeeksami sooritajad on saanud võimaluse teha enne eksamit koroonatesti. Testimine ei ole kohustuslik, aga see on hea võimalus tagada riigieksamite ajaks lisakindlus. Selleks, et eksamid toimuks võimalikult turvaliselt, on võetud kasutusele ka kõik tavapärased ennetusmeetmed: distantsi hoidmine, hajutamine, tuulutamine, maskide kandmine ja desinfitseerimine.

Positiivse tulemuse korral peab eksaminand jääma eneseisolatsiooni ja saab sooritada eksami lisaeksami ajal. Käesoleval õppeaastal korraldatakse riigieksamitele veel üks täiendav lisaeksam nii, et igas aines on võimalik riigieksamil osaleda kolmel päeval.

Proovid analüüsib Synlab Eesti oma Tallinna laboris PCR-meetodil. Tegemist ei ole kiirtestiga, laboris analüüsitakse kurguloputusproove samal meetodil nagu ninaneelust võetavaid proove.

Eesti keele riigieksamile on registreerunud üle 7100, eesti keel teise keelena riigieksamile ligi 2800 ja Cambridge'i inglise keele tasemeeksamile ligi 2000 eksaminandi.

Eesti keele riigieksam toimub esmaspäeval, 19. aprillil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles