Reporter.ee: taksojuhte vihastab trahv räpase auto eest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Nädal tagasi alustas munitsipaalpolitsei Tallinnas taksokontrolli. Taksojuhtides on see aga tekitanud pahameelt, sest trahvi tehakse näiteks ka porise takso eest.

Taksojuhtide meelest on see kiusamine, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Auto peab olema korrektne,» nõustus taksojuht Mart. «Aga nõuda selliste ilmadega sellist steriilsust on täielik absurd. Siis peaks kõik autojuhid sõitma kiirusega 5 km/h, et teineteist täis ei pritsiks.»

Taksojuhtide arvates on munitsipaalpolitsei taksokontrolli nõudeid sõna-sõnalt peaaegu võimatu jälgida.

Ka taksojuht Vahuri meelest on olukord absurdne.

«Kui auto käib korra päevas pesulas, siis on normaalne, aga tihedamalt ma ei näe küll mingit varianti,» nentis Vahur. «Hommikul kell seitse tulen välja ja mu auto läigib. Lõunaks näeb auto välja selline nagu poleks vett näinudki.»

Munitsipaalpolitsei juhi Kaimo Järviku sõnul ühelegi taksojuhile põhjuseta trahvi tehtud.

«Kui ilm on porine ja lögane nagu täna, siis keegi ei nõua, et see takso oleks nii puhas, et lausa pesulast pidevalt tulnud - see ei ole mõistlik,» teatas Järvik. «Aga kuiva ilmaga peab auto puhas olema. Meil on õigus sanktsioneerida kuni 6000 krooni ulatuses ja kui me teeme pool sellest trahvist, siis minu arust ei ole see palju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles